NK Schaken voor jeugd Spijkernisse

Op 22 Juni was het de Pupillendag in Spijkenisse oftewel het NK schaken voor de F/G/H Jeugd spelers. Voor dit toernooi moet je jezelf plaatsen via één van de plaatsingstoernooien gedurende het jaar. Jona Dekkers heeft mee gedaan aan zo'n toernooi en wist zich te plaatsen voor dit prachtige toernooi. Hij is uitgekomen in de G categorie (tot en met 8 jaar). De 28 beste kinderen van het Land deden aan dit toernooi mee.

Lees meer »

NK rapidschaak Helmond

Zondag 16 juni 2024, open nederlandse rapid kampioenschap in Helmond. Vandaag waren we op stap met 4 BSV spelers. Jona, Lexi, Thomas en Kenji. Het toernooi was groots opgezet met 200 deelnemers in een grote school. Mooie grote aula waar genoeg zitplek aanwezig was en de kinderen door een kleedkamer naar de gymzaal moesten lopen waar de wedstrijden gehouden werden. 7 rondes zwitsers. Aangekomen kregen we gelijk wat diagrammen als prijsvraag in ons handen gedouwd waar de kids ijverig mee aan de slag gingen omdat er dgt timers te winnen waren. ( helaas niet gelukt, alleen Kenji een boek gewonnen over magnus carlsen!!) .eerste ronde allemaal verloren, maar Jona zat op de verkeerde plek en kreeg een bye als compensatie om toch het punt te gunnen en hun fout op te lossen. De volgende rondes werden er mondjes maat wat punten binnengesprokkeld. Na de gratis lunch mocht hetnederlands elftal aantreden en werd er in een lokaal een scherm aangezet voor de ouders.. heel goed geregeld. Helaas raakte Lexi de tweede plaats uit het oog, maar werd toch nog knap 3de en Kenji werd 2e in hun groep. Jona en Thomas vielen helaas net buiten de top 3. Allemaal goed geschaakt en met veel plezier via de macdonalds weer terug naar huis gereist..!!👍

Lees meer »

Schaaktoernooi Zwarte dame

25-5-2024 schaaktoernooitje in kruiningen bij de zwarte dame( waar onze schaakleraar alexander ook schaakt). Thomas en Lexi samen op pad vandaag. Lexi mocht aantreden in stap 1 en Thomas in stap 3. Een leuk opgezet toernooi met een mooie speellokatie. Eerst kregen we 4 rondes zwitsers om te bepalen in welke groep je zou komen te schaken. Lexi begon met 2 uit 2 maar in de derde ronde ging ze door haag vlag heen nadat tegenstander elke keer de klok in drukte met zijn andere hand, helaas werd hier niks van gezegd nadat ze dit had gemeld. Maar goed , lexi kennende een beetje van slag en de rinde hierna verloor ze ook. En eindigde met 2 uit 4. En kwam ze met de finale poule in de tweede poule. Thomas had vandaag zijn dag niet en won jammer genoeg niet in de voorronde en mocht dus starten in de derde groep van stap 3. Na de pauze gingen dus de finale poules van start tegen spelers van je eigen speelsterkte. Lexi won alle drie de partijen met overtuigende wijze en werd eerste in het groepje en won hiermee de gouden medaille. Thomas wist nu wel 1 pot te winnen zodat hij in zijn groep derde werd en een mooie bronzen medaille mee naar huis mocht nemen. Dis toernooi is zeker een aanrader, ook voor de beginnende schakers! Dichtbij , makkelijk te berijden en allesGoed geregeld👍👍 volgend jaar weer, alleen lexi spatje hoger dan;)

Lees meer »

Schaaktoernooi Zundert

28 april, laatste ronde van de baroniecup, vandaag bij schaakclub raadsheer in Zundert. Vandaag maar met zijn tweeen omdat Jona de Franse schakers aan het uitdagen is..😉 dus Thomas en Lexi samen op pad vandaag. Lekker s-middags pas beginnen dus uitslapen is vandaag weer mogelijk… maar zo uitgeslapen waren ze beiden niet want de eerste ronde ging bij beiden verloren.. helaas. Er werd gelijk gerevancheerd, want de tweede pot werd door beiden gewonnen. De volgende twee werd door lexi gewonnen en door Thomas verloren waardoor alleen Lexi op koers was voor een top 3 notering. Nadat ze beide de pot erna verloren was de kans wat kleiner maar nog steeds mogelijk, totdat ze in de 6e partij helaas haar dame weggaf in een betere stelling en dus ook deze partij verloor. Thomas pakte deze ronde nog wel een puntje. Laatste ronde helaas weer verloren door Thomas en Lexi was vrij geloot (oneven) waardoor Thomas op 2 uit 7 eindigde en Lexi op 4 uit 7. Volgend jaar beter!!

Lees meer »

Zeeuws criterium Sas van Gent

Zaterdag 13 april, schaaktoernooi voor het zeeuws critereum in Sas van Gent. ‘S morgens om 9 uur op pad, met zijn 5en in de auto, dat aardig aan het opwarmen was omdat de lekkere temperaturen eindelijk weer eens een dagje aanwezig was. Op weg naar Sas van Gent , lekker door de langste tunnel van deze omgeving wat ze ook mee moeten maken😉. Aangekomen op locatie, een leuke gezellige sporthal waar de kinderen boven moesten schaken en de ouders lekker beneden koffie leuteren.💪 A en B groep was 1 en de C groep speelde samen met deze A/B groep maar was wel apart voor de prijsuitreiking, dit kan makkelijk gezien het zwitsers systeem dat gehanteerd wordt. Kevin in de A/b groep en Thomas in de C groep. Lexi in de D groep maar deze was beter met 22 spelers. De lagere groepen begonnen pas om 1 uur zodat Jona lekker wat later op pad hoefde. Het was al snel duidelijk dat onze spelers erg van slag waren want zonder Jona werd er geen punt gescoord, alleen Kevin pakte een puntje tegen Thomas. Zodat na de eerste 3 rondes 2 nullen en een 1 op het score bord stond. Maar gelukkig was het pauze en kwam de altijd vrolijke mascotte van onze club aanwaaien!! Hij mocht ook starten, onze spelers kregen frisse energie en de eerste ronde na de etenspauze werden er ook 4 punten binnen geharkt. Een ronde later bijna weeer de volle buit, alleen Kevin verloor deze partij. Jona ( normaal g groep) speelde in de combinatie E-F-g-H groep gemengd ( met 2 leeftijdsgroepen hoger erbij!) als een killer!! De ene na de andere tegenstand bleef beteuterd met lege handen achter! De grotere van ons kregen nu ff een dipje en sloten de dag met nog een puntje erbij af. Jona werd uiteindelijk ruim eerste van de 4 groepen met een 6,5 uit 7!!! Super goed gedaan👍 Thomas haalde minder punten omdat de A/B spelers te sterk waren maar won wel van de C-groep en dit bracht hem ook een mooie 3 e plek met 2,5 punt uit 7!Goed gedaan. Kevin haalde 3 uit 7 en Lexi 2 uit 7. Na een leuke vaantje en wat prijzen in natura zijn we na een dagje schaken ( en voetballen tussen de partijen door) weer naar huis gereden… om een tekst te typen.

Lees meer »

J de Kluyver Spijkernisse

Zaterdag 6 april, 28e J de Kluyver jeugdschaaktoernooi in Spijkernisse. Vandaag mochten we heel vroeg op pad. Half 10 aanwezig zijn dus om 8 uur vertrekken, want het is een klein uurtje rijden. Lexi in de groep tot 10 jaar en Jona in de groep tot 8 jaar en ik zelf mocht aantreden in de groep van de begeleiders. Dus lekker op pad en de tomtom stuurde ons lekker langs allerlei dorpjes,omdat de a29 was afgesloten( kwamen we eind vd dag achter), tot we ineens bij de pont stonden. Ook weer een keer meegemaakt 🙈😂 aangekomen ff een plekje zoeken om te parkeren want het was midden in de stad en we speelden boven de bieb. Hier was een hele leuke ambiance en je kon ziet dat het toernooi groots was opgezet en vele sterke schakers aantrokken. Er waren meer dan 100 schakers aanwezig. Het was zo sterk dat we alledrie moeite hadden om in de prijzen te geraken. Jona eindigde dan ook met 3 uit 9. Lexi stond op 3 uit 6 en moest nog 1 ronde. Tegen een meisje van een jaar ouder met evenveel punten. Ze moest helaas de punt aan de ander laten waar dit meisje dus ook met de titel beste meisje in haarGroep vandoor ging. OverMijn eigen groep kon ik wat meer vertellen omdat ik hier meer aanwezig was gedurende dag. Ik(tim) begon met 2,5 uit 3 waardoor ik vrijwel alle sterke spelers tegen kreeg dit toernooi. Laatste ronde had ik net als lexi nog kans op de 5e plek, maar tegen wederom 2050 plus tegenstander moest ik het onderspit delven en ook mijn tegenstander ging er met de veker vandoor. Maar 3,5 uit 7 tegen 1950+ gemiddeld ben ik toch tevreden. Kinderen gedurende dag dik verwend met gratis muffins, popcorn, suikerspin en ijsjes, en het zonnetje wat lekker aanwezig was zorgde er ook nog voor dat ze tussen de partijen lekker buiten konden vertoeven!! Dus volgend jaar meer BSV spelers mee?? 

Lees meer »

Open Zeeuws snelschaakkampioenschap

30 maart 2024; open zeeuws snelschaakkampioensschap in Souburg. Jeugd en senioren allemaal door elkaar. 15 rondes van 5 minuten. Aangekomen in Souburg bij een vrij klein plaatselijke lokaal maar wel heel gezellig. Leuke vriendelijke mensen waar je duidelijk zag dat plezier boven alles stond. BSV met 5 schakers aanwezig. Vooral de jeugd ;). De partijen kwamen vlot na mekaar waardoor buiten voetballen minimaal was maar we hoefden nu pas om 1 uur aanwezig te zijn dus we konden uitslapen. Leuk toernooi waar de meeste van ons boven hun kunnen uit speelde. Helaas geen prijzen maar er was goed gescoord. Lexi 2 punten, Jona 3 punten, Kenji 3,5 punten, Thomas met een hele goed 7!!!! Chapeau en Tim 7,5 puntjes. Volgend jaar zijn we weer uitgenodigd en hopelijk dan met nog meer Bsv-ers!!!

Lees meer »

Schaaktoernooi Breda Baroni cup

24-3-2024 schaaktoernooitje te Breda, onderdeel van de Baronie cup. Derde toernooitje van de Baroniecup maar bij inschrijven bij aankomst deze keer kregen we te horen dat dit toernooi eigenlijk voor schakers uit de regio Breda waren. Jona enLexi mochten wel meedoen maar als ze in de prijzen zouden vallen zouden deze niet voor hun zijn. Na inschrijven startten zeMet de eerste ronde in deze grote zaal waar wij als ouders een mooie kijk op alle spelers hadden. Beiden pakte ze de eerste ronde een vol punt en waren dus goed op weg. Tweede rondepakte alleen Lexi een vol punt en derde ronde alleen Jona. Dus ze stonden na 3 rindes beiden op 2 punten. 4e ronde harkten ze beiden het volle punt weer binnen en waren op koers voor de top 3. Helaas verloor Jona ronde 5 en 6 maar Lexi haalde deze twee rondes wel deVolle buit binnen en stond gedeeld eerste met 5 uit 6. Helaas werd de laatste ronde verloren door beiden waar Jona met een mooie 3 uit 7 eindigde en Lexi met 5 uit 7 nog een derde plaats binnen haalde. Helaas krijg ze geen medaille maar wel een eervolle melding bij de prijsuitreiking en dit zou ook op de site vermeld worden. En dat ere metaal krijgt ze wel van mij want dat moet vereeuwigd worden😉

Lees meer »

Schaaktoernooi Rijen

In alle vroegte vertrokken we vandaag naar Rijen, waar de zaal om 10:00 open ging om ons voor te bereiden op het schaaktoernooi. We begonnen deze week bij de jeugd met winst, die vertegenwoordigd werden door Kenji en Thomas. De senioren groep verloor helaas, deze werd vertegenwoordigd door Alexander. Rondes 2 en 3 die gespeeld werden voor de lunch werden door Alexander en Thomas verloren en onze kenji won de 2de en verloor de 3de. Na de pauze wist Alexander een remise te halen, kenji pakte ook een punt erbij door van Thomas te winnen. Ronde 6 en 7 werd er zowel bij de jeugd afdeling als bij de senioren geen punten gehaald. Tot slot was het een leuke gezellige dag! Bedankt voor het lezen en tot volgende week...

Lees meer »

Toernooi Vlaams Criterium

Zaterdag 9 maart. Vlaams critereum ronde 2 in Hoboken. Lexi en Jona vandaag met zijn 2 en aanwezig. Jona in de groep tot 8 jaar en lexi in de groep tot 12 jaar. Eerste ronde ging zoals bijna elke week minder en resulteerde in een verlies. Maar tweede ronde kwam Jona op stoom en haalde punt na punt binnen en bleef zich elke keer bemoeien in de bovenste regionen om een podium plek te bemachtigen. Lexi begon met 0 uit 2 maar kreeg toen twee partijen met dames tegen over zich, no way dat die een puntje scoren bij haar en zettte haar totaal al snel op 2 uit 4. In de laatste drie rondes wist ze helaas geen punt meer te scoren in dit sterk bezette toernooi en eindigde met 2 uit 7 in deze groep van 40 spelers. Jona mocht laatste ronde nog strijden voor een podiumplek, maar net als lexi vorige week wel tegen de nummer 1. Deze was een maatje te sterk en het verlies was een feit. Na een leuk presentje te mogen uitkiezen gingen we huiswaarts en kregen we te horen dat Jona nog een prijs had gewonnen omdat hij op weerstandspunten nog 5e is geworden!! Goed gedaan!!

Lees meer »

Schaak toernooi in Made

Zondag 25-2. Na een ochtend lekker uitslapen was er in de middag nog een leuk toernooitje in Made voor de Baroniecup. BSV met 5 spelers op pad. Thomas en Kenji stap 3+, Jona stap 2 en Job en Lexi stap 1 groep. Het toernooi begon voor de meeste goed en we scoorden gemiddeld met zijn 5en en goede 50% plus score. De rest van de dag is dit een beetje zo gebleven, alleen Lexi speelde de laatste ronde op bord 1 tegen de nr 1 voor een prijs, wat helaas verloren werd. De eindscores waren dan ook na 7 rondes: Lexi 4, Job 2,5 ( heel goed voor eerste toernooitje buiten de deur van BSV. Thomas 2,5. Kenji 3 en Jona die altijd weer boven komt drijven met een goede 50% plus score, zeker in de groep van stap 2. Een leuk toernooi, jammer dat de koffie in de eettent zo duur was en we buiten deze tent moesten eten😉….

Lees meer »

Schaaktoernooi Brasschaat

Zaterdag 25-2-2024. JeugdSchaaktoernooi in Brasschaat. Thomas, Lexi, Jona en Alexander deden mee. ‘S morgens vroeg aangekomen werden we verrast door de aanwezigheid van verschillende BSV leden die als wedstrijdleider hielpen bij onze zusterschaakub in Brasschaat. Rob, Oliver, Angelique en Andre, de kinderen vonden het leuk dat jullie er waren! Het was een leuk toernooi, waar veel pauzes waren en mogelijkheden om buiten te spelen, maar wel een hele lange dag. Eindresultaat van onze BSV spelers was: Thomas, Lexi en Alexander allen 3 uit 7 en Jona 5 uit 9. Goed resultaat dus!! Zeker voor herhaling vatbaar…👍

Lees meer »