J de Kluyver Spijkernisse

Gepubliceerd op 6 april 2024 om 20:35

Zaterdag 6 april, 28e J de Kluyver jeugdschaaktoernooi in Spijkernisse. Vandaag mochten we heel vroeg op pad. Half 10 aanwezig zijn dus om 8 uur vertrekken, want het is een klein uurtje rijden. Lexi in de groep tot 10 jaar en Jona in de groep tot 8 jaar en ik zelf mocht aantreden in de groep van de begeleiders. Dus lekker op pad en de tomtom stuurde ons lekker langs allerlei dorpjes,omdat de a29 was afgesloten( kwamen we eind vd dag achter), tot we ineens bij de pont stonden. Ook weer een keer meegemaakt 🙈😂 aangekomen ff een plekje zoeken om te parkeren want het was midden in de stad en we speelden boven de bieb. Hier was een hele leuke ambiance en je kon ziet dat het toernooi groots was opgezet en vele sterke schakers aantrokken. Er waren meer dan 100 schakers aanwezig. Het was zo sterk dat we alledrie moeite hadden om in de prijzen te geraken. Jona eindigde dan ook met 3 uit 9. Lexi stond op 3 uit 6 en moest nog 1 ronde. Tegen een meisje van een jaar ouder met evenveel punten. Ze moest helaas de punt aan de ander laten waar dit meisje dus ook met de titel beste meisje in haar
Groep vandoor ging. Over
Mijn eigen groep kon ik wat meer vertellen omdat ik hier meer aanwezig was gedurende dag. Ik(tim) begon met 2,5 uit 3 waardoor ik vrijwel alle sterke spelers tegen kreeg dit toernooi. Laatste ronde had ik net als lexi nog kans op de 5e plek, maar tegen wederom 2050 plus tegenstander moest ik het onderspit delven en ook mijn tegenstander ging er met de veker vandoor. Maar 3,5 uit 7 tegen 1950+ gemiddeld ben ik toch tevreden. Kinderen gedurende dag dik verwend met gratis muffins, popcorn, suikerspin en ijsjes, en het zonnetje wat lekker aanwezig was zorgde er ook nog voor dat ze tussen de partijen lekker buiten konden vertoeven!! Dus volgend jaar meer BSV spelers mee?? 


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.