Schaaktoernooi Zwarte dame

Gepubliceerd op 30 mei 2024 om 17:17

25-5-2024 schaaktoernooitje in kruiningen bij de zwarte dame( waar onze schaakleraar alexander ook schaakt). Thomas en Lexi samen op pad vandaag. Lexi mocht aantreden in stap 1 en Thomas in stap 3. Een leuk opgezet toernooi met een mooie speellokatie. Eerst kregen we 4 rondes zwitsers om te bepalen in welke groep je zou komen te schaken. Lexi begon met 2 uit 2 maar in de derde ronde ging ze door haag vlag heen nadat tegenstander elke keer de klok in drukte met zijn andere hand, helaas werd hier niks van gezegd nadat ze dit had gemeld. Maar goed , lexi kennende een beetje van slag en de rinde hierna verloor ze ook. En eindigde met 2 uit 4. En kwam ze met de finale poule in de tweede poule. Thomas had vandaag zijn dag niet en won jammer genoeg niet in de voorronde en mocht dus starten in de derde groep van stap 3. Na de pauze gingen dus de finale poules van start tegen spelers van je eigen speelsterkte. Lexi won alle drie de partijen met overtuigende wijze en werd eerste in het groepje en won hiermee de gouden medaille. Thomas wist nu wel 1 pot te winnen zodat hij in zijn groep derde werd en een mooie bronzen medaille mee naar huis mocht nemen. Dis toernooi is zeker een aanrader, ook voor de beginnende schakers! Dichtbij , makkelijk te berijden en alles
Goed geregeld👍👍 volgend jaar weer, alleen lexi spatje hoger dan;)